Matematiikan ja systeemianalyysin laitos

Opiskelu

STACK

A System for Teaching and Assessment using a Computer algebra Kernel

STACK on avoimen lähdekoodin matemaattisille oppiaineille suunniteltu e-opetusjärjestelmä. Se kykenee arvioimaan opiskelijan suoritusta useilla eri tavoilla ja pystyy tarkistamaan myös avoimia tehtäviä kuten "Anna esimerkki parittomasta funktiosta". Järjestelmä pystyy myös luokittelemaan vastauksia erilaisiin kysymyksen laatijan määrittelemiin kategorioihin ja voi siten antaa täsmällistä palautetta yleisimmistä virheistä. Eräs oppilaiden arvostama piirre järjestelmässä on se, että se antaa välittömästi palautetta. Useimmiten STACK-tehtävät ovat parametrisoituja eli eri opiskelijat saavat tehtäviinsä hieman eri alkuarvot.

Aalto-yliopiston matematiikan laitos (nykyisin matematiikan ja systeemianalyysin laitos) on käyttänyt STACK-järjestelmää opetuksen tukena vuodesta 2007 lähtien, ja samalla vienyt omalta osaltaan järjestelmän kehitystä eteenpäin. Suurin osa matematiikan laitokssa STACK-järjestelmään tehdyistä modifikaatioista on sulautettu osaksi järjestelmän päähaaraa.

Tällä hetkellä Aalto-yliopiston matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella on käytössä STACK-järjestelmän Abacus-haara. Abacus-haara sisältää laitoksen opetuksen tarpeista tehtyjä muutoksia, joita ei ole vielä sulautettu järjestelmän päähaaraan.  STACK on käytössä mm. seuraavissa projekteissa/oppimisympäristöissä:

  • MyCourses (Aallon oma Moodle-ympäristö)
  • OpenLearning (Aallon oma Moodle-ympäristö MOOC-kursseja varten)
  • Abacus-projekti (STACK-tehtävien tehtäväpankki ja kehitysympäristö)

Lue lisää Abacus-projektista alasivulta Projektit.

Sivusta vastaa: webmaster-math [at] list [dot] aalto [dot] fi